HEARTMATH®

Een zachte methode met keiharde resultaten

HeartMath® is een krachtige wetenschappelijke en ‘evidence-based’ methode voor stressreductie, prestatieverhoging, bewustwording en persoonlijke groei.

HeartMath® is ontwikkeld door cardiologen en neurologen van het HeartMath® Instituut op basis van inmiddels 20 jaar wetenschappelijk onderzoek. Het wordt wereldwijd toegepast door miljoenen professionals in organisaties, topsporters, muzikanten, piloten, astronauten, etc.

Gemiddeld levert elk geinvesteerde euro in HeartMath® na 1 jaar een rendement van 233%.  (Bekijk Return on Investment HeartMath®)

Being in Business® is koploper op het gebied van de toepassing van HeartMath® in organisaties. In de afgelopen 15 jaar heeft Being in Business meer dan 500 HeartMath® trainingen verzorgd in organisaties in Nederland. Daarnaast heeft Daniel Zavrel, oprichter en eigenaar van Being in Business, meer dan 40 HeartMath® trainers in Nederland mee opgeleid.

De kern van de HeartMath® training en coaching voor professionals is het werken met het HeartMath® biofeedback systeem. Biofeedback wil zeggen dat je met behulp van technologie op een scherm terugziet wat er gebeurt in je lichaam en geest.

Deze directe visuele terugkopppeling maakt HeartMath® zo populair in organisaties. Als je stress hebt zie je op het scherm dat je hartritme chaotisch ofwel ‘incoherent’ is, als je je goed voelt daarentegen is het hartritme als een mooie golf, harmonieus ofwel ‘coherent’. In de training leer je dit hartritme zelf te sturen zodat je zichtbaar, meetbaar maar vooral voelbaar stress direkt kunt neutraliseren en weer in je kracht, in je flow, kunt komen voor optimale prestaties in je werk en leven.

Programma

Programma

De training HeartMath® Peak Performance

Dit is een in-company training bedoeld voor teams en afdelingen in organisaties.

In deze training leer je de HeartMath® technieken zoals Neutral, Quick Coherence, Attitude Reset, Freeze Frame, Coherent Luisteren, HeartMapping, Pre Frame, Re Frame en Heart Lock-in.

Het resultaat van de training wordt gemeten aan de hand van een nul- en eindmeting via de gevalideerde StressRem42 vragenlijst van Soffos. Gemiddeld wordt er een stressreductie van zo’n 40% bereikt.

In de training werk je op een laptop met de HeartMath biofeedback software en een infraroodsensor die via je hoor je hartritme meet.

Afhankelijk van tijd en budget wordt de training op maat gemaakt. Daarom kan Heartmath Peak Performance al ingezet worden als workshop van 2 uur of een dagdeel tot en met het uitgebreide programma van 7 dagdelen.

De kern van de HeartMath technieken bestaat uit het toepassen van bewuste en intelligente ademhaling en het bewust activeren van positieve gevoelens waardoor je je hartritme direct zichtbaar, meetbaar én voelbaar positief beïnvloedt.

Resultaten

Resultaten

Bewezen ‘evidence based’ resultaten: krachtige stressreductie, fors verminderd ziektverzuim, sterk verhoogde productiviteit en creativiteit en in zijn algemeenheid een sterk verhoogde ‘happiness’ bij medewerkers, leidend tot grotere ‘customer loyalty’.

Levert geld op: Volgens metingen op basis van Return of Investment (ROI) levert elke geïnvesteerde euro in HeartMath® ongeveer 4 euro op: kortom een hele hoge ROI.

Makkelijk te leren: de technieken zijn eenvoudig en daardoor makkelijk te leren in een training en daarna direct toepasbaar en inzetbaar.

Meetbaar: je ziet direct het resultaat van de beoefening van de HeartMath® technieken op je computer of telefoonscherm (objectief) en via subjectieve vragenlijsten voor en na de training (gevalideerde vragenlijst StressRem42). De gemiddelde gemeten stressreductie in organisaties bedraagt 40%.

Wetenschappelijk bewezen: Meer dan 20 jaar wetenschappelijk onderzoek door de cardiologen en neurologen van het HeartMath® Instituut geeft een sterke fundering aan de technieken en resultaten.

Leuk om te doen: Omdat het effect zo snel zichtbaar en voelbaar is ben je geneigd te technieken vaker toe te passen waardoor je in een positieve spiraal komt. Daarnaast zijn er leuke games en visualizers in het biofeedback systeem die je belonen als je hartritme ‘coherent’) is, wat weer uitdaagt om de technieken verder meester te worden.

Balans tussen hoofd en hart: Door het beoefenen van de HeartMath® technieken ontwikkel je een betere balans tussen de intelligenties van hoofd én hart.

Overal toepasbaar: Je kunt de geleerde HeartMath® technieken echt overal toepassen: in ‘moments of truth’ zoals vergaderingen, presentaties, sales gesprekken, functioneringsgesprekken etc. maar ook in de rij voor de kassa, in de auto, in bed voor je gaat slapen, etc!

Filmpjes

Overzicht

Periode: van 2 uur tot 7 dagdelen
Groepsgrootte: 6-16 deelnemers
Prijsop aanvraag

Wilt u meer informatie over de training neem direct contact met ons op.

Neem contact op
 • "De fysiologische achtergrond en wetenschappelijke onderbouwing van HeartMath is absoluut solide, redden waarom we aan de gang gegaan zijn met pilot studies bij Shell. Het zien van een zelf veroorzaakte verandering in hun eigen hartritme maakte indruk op de anders zo sceptische ingenieurs. "

  Dr. Graham BridgewoodChief Medical Officer, Shell International (UK)
 • "HeartMath is een uniek stressreductie system dat ongewoon effectief is in het terugdringen van angst en zorg en het verbeteren van prestatie. In tegenstelling tot veel andere producten en diensten die soortgelijke claims leggen, heeft het een solide wetenschappelijke basis en het is getest in een verscheidenheid aan situaties die duidelijk deze resultaten hebben aangetoond"

  Paul J. RoschM.D., F.A.C.P., President of the American Institute of Stress and Clinical Professor of Medicine and Psychiatry, New York Medical College
 • "Provocative and highly practical approach at the heart of business and personal success in the next millennium ... [HeartMath is] a potent combination of biomedical and research validation with heart-based technology."

  Ken Blanchardco-author, The One-Minute Manager and Gung Ho
 • “Being in Balance heb ik ervaren als een baanbrekende methode waarmee je in heel weinig tijd tot een essentie van jezelf kunt komen. Het brengt mensen snel tot een diep inzicht en vormt daarmee een basis voor verbetering en ontwikkeling op emotioneel, mentaal en fysiek gebied. Indrukwekkend!”

  Drs. Huib BroekhuisDirecteur VDS Training Consultants
 • De HeartMath Peak Performance training heeft mij geholpen mijn persoonlijke stresshantering en vitaliteitsmanagement te verbeteren. Het is verbluffend hoe je positieve gevoel en rust tijdens (en na) de training toenemen en spanning en stresssymptomen afnemen. En dat door met name ademhalingstechnieken 'door het hart' en de kracht van positief denken !! Echt een aanrader voor eenieder die de kwaliteit van zijn/haar leven wil verbeteren en misschien wordt je er ook nog ouder van en minder snel  verkouden of ziek. Het thuisfront geniet trouwens indirect mee want positieve gevoelens straal je uit op je omgeving. Doen !!

  Drs. Wim van RooijPartner Assurance, PricewaterhouseCoopers Accountants N.V
 • HeartMath heeft ons de instrumenten gegeven om het verschil uit te maken tussen de vereiste klantvriendelijkheid en echte zorg. We hebben onze doelen wat betreft uitmuntendheid in patiënt tevredenheid en werknemerstevredenheid bereikt. Ik geloof dat we zonder HeartMath onze mogelijkheden niet zo zouden hebben benut."

  Tom Wright, Chief Operating Officer, Delnor-Community Hospital
 • Ik heb aan de HeartMath Peak Performance training deelgenomen uit nieuwsgierigheid. Tijdens de training ben ik onder de indruk geraakt van het effect van redelijk eenvoudige (ademhalings)technieken op je hartcoherentie en daarmee je gezondheid. Het feit dat dit werd gemeten en feitelijk werd weergegeven op je computerscherm zorgde ervoor dat de training erg realistisch was. De HeartMath training werd op een inspirerende manier gegeven door een trainer die veel verstand had van de materie. Kortom, een echte aanrader voor iedereen in een druk bezette baan, die inzichten en technieken wil krijgen om met stress te kunnen omgaan, prestaties te verbeteren, en voor wie zijn/haar gezondheid een prioriteit is. Geef jezelf dat kadootje!

  Drs. Viviana Kooistra-VoorwaldPartner Assurance, PricewaterhouseCoopers Accountants N.V
 • "Het HeartMath systeem heeft ons voorzien van ideale, simpele instrumenten voor de innerlijke transformatie van onze mensen. De resultaten spreken voor zich. Onze luchtvaartmaatschappij, Cathay Pacific, kan nu van zichzelf zeggen dat zij een heel eigen stijl van dienstverlening heeft; recht uit het hart. Dit heeft ertoe geleid dat wij blijvend gezien worden als een luchtvaartbedrijf met de beste vliegservice in de wereld"

  Peter BueckingDirector, Sales and Marketing, Cathay Pacific Airways, Ltd, Hong Kong
 • "Like many organisations I work for is performance driven-it’s data driven-and people like to see the proof that something works. Heartmath gives you that proof."

  Chris Roythorne, M.D.Chief Medical Officer, BP
 • De Heartmath® Peak Performance training maakt bewust. Heartmath® maakt bewust dat persoonlijk vitaliteit, zakelijk succes bevordert. De training heb ik door toon, opzet en vooral trainer ervaren als een warme deken. De training confonteert, maar maakt ook blij. Het besef vanuit geluk te leven en dat je dat zelf bepaald is een openbaring. Hoe triviaal deze uitspraak ook lijkt. In de training maakt biofeedback de acceptatie eenvoudiger en om het gevoel kun je niet heen.

  Drs. Mark TesselaarDirector, Systems & Process Assurance (SPA), PricewaterhouseCoopers Accountants N.V
 • "... A wonderful, effective path to serenity for crazy, busy executives. The program not only works as a "problem fixer"

  Bob MorganPresident, Council of Growing Companies

Start typing and press Enter to search