Testimonials

Home / Testimonials
 • “With special appreciation for the Being in Balance method – it is an important part of our evolution – for it can heal our world!”

  Bruce Lipton PhDInternationally leader in bridging Science and Spirit
 • “My work at Nyenrode Business University encompasses researching holistic approaches for human and organisational development. Hence beside a personal desire in exploring Being in Balance, I had a professional curiosity. In both I am positively surprised. So far, I have not yet encountered an instrument that has the capability to scan and analyse the state of being of the human body in relation to the patterns of behaviour and (sub)conscious convictions that are barriers for further development of human vitality and performance. I am impressed with the depth of the scan as well as the broad and practical spectrum of ‘treatments’ that can be used to make the next steps. In my opinion Being in Balance can be of great help for organisations that aspire to unleash the full potential of their management and employees.”

  Erik ManderslootResearcher and lecturer at the Strategy Center of Nyenrode Business Universiteit.
 • "In het nieuwe tijdperk dat zich nu aanmeldt zullen we meer en meer ontdekken dat we voor meer dan 99% energetische wezens zijn en voor minder dan 1% fysieke wezens. Met Being in Balance kunnen we verstoringen vinden in ons energetische lichaam en die met behulp van de juiste modaliteit harmoniseren. Niet alleen ons lichaam wordt daar beter van maar ook ons emotionele, mentale en psychologische welbevinden. Being in Balance is een methode voor lichaam, geest én ziel."

  Jan BommerezManagement Inspirator en Auteur van onder meer ‘Kun je een rups leren vliegen?’
 • “In mijn denken over het ontwikkelen van een team begint het altijd met het ontwikkelen van het individu. Op topnivo geeft de mentale weerbaarheid de doorslag. Daar moet dus aan gewerkt worden. Being in Balance geeft ons en de sporter inzicht in wie hij is, waar hij aan moet werken en wat zijn potentie is! Het individu moet in balans zijn om maximaal te kunnen presteren. Een unieke aanpak voor elk individu, ook binnen een teamsport, zal bijdragen tot een topsport klimaat om het maximale er uit te halen. Wij van AZ zijn van mening dat Being in Balance die bijdrage kan leveren om ons te kunnen onderscheiden en om TOP te presteren.”

  Gertjan VerbeekVoormalig hoofdtrainer van AZ
 • “Binnen AZ zijn wij als staf dagelijks bezig om onze spelers zo goed mogelijk te begeleiden, te trainen en te coachen, zodat de kans op succes zo groot mogelijk wordt. Een belangrijk aspect in dit traject vormt de fysieke en mentale status van de spelers. Middels onder andere individuele preventieve fysieke programma’s en een spelervolgsysteem om de cardiovasculaire status van de individuele speler te vervolgen, zijn wij in staat om de fysieke ontwikkeling gedurende het seizoen te monitoren. Voor de mentale en emotionele domeinen van een speler heeft AZ een partner in Being in Business met de Being in Balance methode gevonden om ook op deze gebieden op maat gestuurde coaching en begeleiding te kunnen geven. Persoonlijk heb ik het Being in Balance proces naar tevredenheid mogen doorlopen, waarbij het meetbaar maken van de mentale aspecten een innovatieve manier is om de mentale en emotionele domeinen te visualiseren en tevens bieden de uitkomsten mij nog wekelijks een kapstok aangaande processen in mijn privé- en werkomgeving. Tenslotte ben ik van mening dat Being in Balance aan onze spelers de mogelijkheid creëert om zichzelf als mens te ontwikkelen waarbij uiteindelijk de kans op sportief succes voor AZ vergroot wordt.”

  Joost van der Hoek, MD, PhDHoofd Medische Staf AZ
 • “Being in Balance heb ik ervaren als een baanbrekende methode waarmee je in heel weinig tijd tot een essentie van jezelf kunt komen. Het brengt mensen snel tot een diep inzicht en vormt daarmee een basis voor verbetering en ontwikkeling op emotioneel, mentaal en fysiek gebied. Indrukwekkend!”

  Drs. Huib BroekhuisDirecteur VDS Training Consultants
 • “Being in Balance gaat diep en heeft mij daadwerkelijk gedragsverandering opgeleverd! De combinatie van de scans en gesprekken met de Being in Balance Coach en mijn eigen vermogen dit om te zetten in actie, hebben me heel veel opgeleverd. Ik heb inzicht gekregen in mijn beperkende gedachten en de mogelijkheid ontwikkeld om met helpende gedachten mijn gedrag aan te passen, wat de oorzaak ook is. Ik heb respect en liefde voor mezelf toegelaten, waardoor ik me beter kan concentreren tijdens mijn werk. Deze sessies gaan wat mij betreft dieper en zijn completer dan eerdere coachingsmethoden. Door de scan kun je niet sturen op specifieke elementen; je gehele lichaam en geest worden bekeken. Het heeft ook mijn horizon verbreed en grenzen verlegd. De scan is concreet en de resultaten meetbaar (bijvoorbeeld; stressreductie in % op het scherm en in de praktijk merkbare resultaten). Daardoor kwamen we snel tot de kern. En kon ik voor mijn eigen welzijn en performance in werk en prive stappen maken. Door de inzet van mijn eigen Being in Balance dagboekje en zorg ik dat ik mijn spirit vasthoud en nog langer plezier heb van Being in Balance.”

  Nienke BlomRayonmanager Onderwijs, Randstad Nederland
 • Ik heb aan de HeartMath Peak Performance training deelgenomen uit nieuwsgierigheid. Tijdens de training ben ik onder de indruk geraakt van het effect van redelijk eenvoudige (ademhalings)technieken op je hartcoherentie en daarmee je gezondheid. Het feit dat dit werd gemeten en feitelijk werd weergegeven op je computerscherm zorgde ervoor dat de training erg realistisch was. De HeartMath training werd op een inspirerende manier gegeven door een trainer die veel verstand had van de materie. Kortom, een echte aanrader voor iedereen in een druk bezette baan, die inzichten en technieken wil krijgen om met stress te kunnen omgaan, prestaties te verbeteren, en voor wie zijn/haar gezondheid een prioriteit is. Geef jezelf dat kadootje!

  Drs. Viviana Kooistra-VoorwaldPartner Assurance, PricewaterhouseCoopers Accountants N.V
 • De Heartmath® Peak Performance training maakt bewust. Heartmath® maakt bewust dat persoonlijk vitaliteit, zakelijk succes bevordert. De training heb ik door toon, opzet en vooral trainer ervaren als een warme deken. De training confonteert, maar maakt ook blij. Het besef vanuit geluk te leven en dat je dat zelf bepaald is een openbaring. Hoe triviaal deze uitspraak ook lijkt. In de training maakt biofeedback de acceptatie eenvoudiger en om het gevoel kun je niet heen.

  Drs. Mark TesselaarDirector, Systems & Process Assurance (SPA), PricewaterhouseCoopers Accountants N.V
 • De HeartMath Peak Performance training heeft mij geholpen mijn persoonlijke stresshantering en vitaliteitsmanagement te verbeteren. Het is verbluffend hoe je positieve gevoel en rust tijdens (en na) de training toenemen en spanning en stresssymptomen afnemen. En dat door met name ademhalingstechnieken 'door het hart' en de kracht van positief denken !! Echt een aanrader voor eenieder die de kwaliteit van zijn/haar leven wil verbeteren en misschien wordt je er ook nog ouder van en minder snel  verkouden of ziek. Het thuisfront geniet trouwens indirect mee want positieve gevoelens straal je uit op je omgeving. Doen !!

  Drs. Wim van RooijPartner Assurance, PricewaterhouseCoopers Accountants N.V
 • Heartmath Peak Performance was een zeer inspirerende, boeiende en leerzame training waarin ik essentiële inzichten heb opgedaan en vaardigheden heb aangeleerd om mijn dagelijkse vitaliteit en energie op een hoog niveau te houden. Daniel Zavrel toonde zich daarbij een zeer kundige, betrokken, zelfbewuste en inspirerende trainer die veel indruk heeft gemaakt. Een aanrader voor iedereen die bekend is met de dagelijkse hectiek in het westerse (zaken)leven.

  Drs. Huib BroekhuisDirecteur VDS Training Consultants B.V.
 • "HeartMath is een uniek stressreductie system dat ongewoon effectief is in het terugdringen van angst en zorg en het verbeteren van prestatie. In tegenstelling tot veel andere producten en diensten die soortgelijke claims leggen, heeft het een solide wetenschappelijke basis en het is getest in een verscheidenheid aan situaties die duidelijk deze resultaten hebben aangetoond"

  Paul J. RoschM.D., F.A.C.P., President of the American Institute of Stress and Clinical Professor of Medicine and Psychiatry, New York Medical College
 • "Like many organisations I work for is performance driven-it’s data driven-and people like to see the proof that something works. Heartmath gives you that proof."

  Chris Roythorne, M.D.Chief Medical Officer, BP
 • "Het HeartMath systeem heeft ons voorzien van ideale, simpele instrumenten voor de innerlijke transformatie van onze mensen. De resultaten spreken voor zich. Onze luchtvaartmaatschappij, Cathay Pacific, kan nu van zichzelf zeggen dat zij een heel eigen stijl van dienstverlening heeft; recht uit het hart. Dit heeft ertoe geleid dat wij blijvend gezien worden als een luchtvaartbedrijf met de beste vliegservice in de wereld"

  Peter BueckingDirector, Sales and Marketing, Cathay Pacific Airways, Ltd, Hong Kong
 • "De fysiologische achtergrond en wetenschappelijke onderbouwing van HeartMath is absoluut solide, redden waarom we aan de gang gegaan zijn met pilot studies bij Shell. Het zien van een zelf veroorzaakte verandering in hun eigen hartritme maakte indruk op de anders zo sceptische ingenieurs. "

  Dr. Graham BridgewoodChief Medical Officer, Shell International (UK)
 • "Provocative and highly practical approach at the heart of business and personal success in the next millennium ... [HeartMath is] a potent combination of biomedical and research validation with heart-based technology."

  Ken Blanchardco-author, The One-Minute Manager and Gung Ho
 • HeartMath heeft ons de instrumenten gegeven om het verschil uit te maken tussen de vereiste klantvriendelijkheid en echte zorg. We hebben onze doelen wat betreft uitmuntendheid in patiënt tevredenheid en werknemerstevredenheid bereikt. Ik geloof dat we zonder HeartMath onze mogelijkheden niet zo zouden hebben benut."

  Tom Wright, Chief Operating Officer, Delnor-Community Hospital
 • "... A wonderful, effective path to serenity for crazy, busy executives. The program not only works as a "problem fixer"

  Bob MorganPresident, Council of Growing Companies
 • ‘Als technische staf van PSV hebben we ieder individueel eerst zelf het Being in Balance® Mental Power coachingstraject doorlopen om het aan den lijve te ervaren. Dat was een positieve en inspirerende ervaring en we zagen hierin een mooie meerwaarde om de mentale weerbaarheid van individuele spelers verder te helpen vergroten, iets waarvan je in het huidige topvoetbal nooit genoeg kunt hebben. Met name de inzichtelijkheid, precisie en volgbaarheid op het computerscherm van de mate van balans in je lijf, mogelijke energielekken, stressbelasting, energieresources, mentale en psycho-emotionele aandachtspunten, voeding op maat en vooral de meetbare progressie gedurende het traject maakt Being in Balance® voor ons een winnend coachingsconcept dat bijdraagt aan het realiseren van de door ons als PSV gestelde sportieve doelen. ‘  

  Phillip CocuPSV
 • ‘Focus hebben en vooral houden gedurende de hele wedstrijd is van cruciaal belang. Met het Being in Balance® coachingtraject heb ik daar weer verdere stappen in kunnen zetten. Daarnaast heb ik vooral ook nog meer over mezelf geleerd. Ook de bewustwording en de radicale impact van het aanpakken van mijn voedingspatroon als ‘gezonde denkwijze’ om nog meer in balans te komen én het zichtbare en meetbare positieve effect daarvan op mijn lichaam, zichtbaar gemaakt via de Being in Balance® scan op het computerscherm, was voor mij heel waardevol.’

  Jeffrey BrumaPSV (nu Wolfsburg)
 • ‘Wat mij in het bijzonder heeft aangesproken aan het Being in Balance® Mental Power coachingstraject is het bewust worden van mogelijke niet helpende gedachten en overtuigingen en om deze ‘real time’ om te kunnen zetten naar positieve, helpende gedachten en gevoelens die dan direkt bijdragen om optimaal te presteren op het veld. De meetbare en zichtbare verbetering van je innerlijke balans via de scan op het computerscherm geeft je dan de bevestiging dat je mentale training zijn vruchten afwerpt. Het gevolg is een stabielere prestatie én leven!’

  Jeroen ZoetKeeper PSV
 • ‘Being in Balance® heeft mij er vooral bewust van gemaakt dat er mentaal gezien nog véél meer in je zit dan je denkt. Dat bewustzijn ontwikkelen heeft me mentaal weer doen groeien om te helpen het allerbeste uit mezelf te halen, elke keer weer. Bijvoorbeeld gerichte visualisatie van spelsituaties en spanningsregulatie via bewuste en gecontroleerde ademhaling om de juiste wedstrijdspanning te genereren. Daarnaast heeft het bewustworden van psycho-emotionele aandachtspunten die uit de Being in Balance® scan kwamen, bijvoorbeeld negativiteit uit het verleden, me geholpen om dit stap voor stap, en nog steeds, om te buigen naar pósitieve kracht.’

  Jurgen LocadiaPSV
 • ‘De Being in Balance® coaching heeft me heel erg geholpen om meer rust in mijn hoofd te brengen. Als ik ‘vrij’ ben in mijn hoofd presteer ik gewoon beter. Daarnaast kan ik nu veerkrachtiger omgaan met verschillende situaties binnen en buiten het veld en ben ik weer verder gegroeid in zelfverzekerheid. Kortom het heeft me een krachtige ‘mentale boost’ gegeven!’

  Luciano NarsinghPSV
 • “Being in Balance® coaching heb ik ervaren als een uniek concept, dat voor iedereen bruikbaar is. De uitgebreide scan zelf kost hooguit tien minuten en je hoeft uitsluitend een koptelefoon op te doen. Kortom: zeer laagdrempelig en voor iedereen toepasbaar. De eenvoud van de scan staat lijnrecht tegenover de hoeveelheid en gerichte informatie, die het oplevert over je fysieke en mentale gesteldheid. In mijn geval leverde het een rapport op met een volledige analyse op deze invalshoeken. Het voedingsadvies op maat maakt alles compleet en heeft een direct effect. Het is fascinerend om te ervaren hoe realistisch en herkenbaar al deze informatie is. Deze kennis is de basis om vervolgens een aantal zaken aan te pakken, waardoor je beter kunt functioneren in het leven, zowel op je werk als privé. Ik heb zelf een aantal mensen in mijn omgeving gewezen op deze coachingsmethodiek en deze wijze van analyseren. Allemaal hebben ze een vergelijkbare positieve ervaring. Ook voor managers en leidinggevenden is het een must om zelf een keer Being in Balance® te ervaren. Het zal een positief effect hebben op jezelf en daardoor op de medewerkers en dus uiteindelijk zal de organisatie beter functioneren.  Bij PSV hebben wij heel goede ervaringen met Being in Balance® coaching. In het PSV Innovatieplan is dit een vast onderdeel geworden in het Mentale Programma. Spelers en de staf van PSV zijn heel enthousiast over de bepaalde en behaalde progressie door Being in Balance® coaching.”

  Toon GerbrandsAlgemeen directeur PSV

Start typing and press Enter to search